Zeilcursus

De zeilcursus bestaat uit 12 uur les verdeeld over 3 blokken van 4 uur. Binnen het blok van 4 uur neem ik meestal de gelegenheid om even wat te drinken aan het meer, het geleerde te laten bezinken, en te genieten.    

De zeilles wordt gegeven op een Polyvalk met de naam Fuut. Dit type boot wordt het meest gebruikt bij verhuurders in Nederland. Dus een mooie stap om van de cursus verder te gaan in een eigen open kielboot. 

Er kan tot een maximum van 3 deelnemers per cursus worden gevaren. Dus neem een vriend, vriendin of familielid mee.  

Ik hanteer de CWO diplomalijn met 3 niveaus. Hieronder een korte uitleg per niveau.CWO I    

De bedoeling van de cursus is om de basistechnieken van het zeilen onder de knie te krijgen. Dit houdt onder andere in; het vaar klaarmaken van de boot,zeilstanden, overstag gaan, gijpen, onder toezicht aanleggen onder zeil en regels op het water. Het doel is om aan het eind van deze cursus zelfstandig te zeilen tot windkracht 3 Bft.     CWO 2    

In deze cursus zal er meer gekeken worden naar het reven van het zeil, het optimaliseren van de zeilstanden, man over boord manoeuvre, zelfstandig aanleggen aan hogerwal. Het doel is om aan het eind van deze cursus zelfstandig te zeilen tot windkracht 4 bft.    
CWO 3     

Bij de gevorderde les ligt de nadruk op het hele pakket aan tools die je kunt gebruiken om onder alle omstandigheden te zeilen. Hieronder vallen lagerwal aanleggen en afvaren, schipperen tot windkracht 6 bft. reven van het zeil, nauw vaarwater en nog veel meer. Het doel is om het eind van deze cursus zelfstandig te zeilen tot windkracht 6 bft.      


Theorie    

Bij de zeilcursus ontvang je " het kleine zeilboek " die je thuis rustig kunt doorlezen. Hierin staat alle informatie die in de praktijk geleerd wordt tijdens de cursus.   

    

 

Zeillesgroningen.nl 

Kvk 55467954